ORIENTACIO

CRÒNICA CURSA POPULAR ORIENTACIO

CRÒNICA CURSA POPULAR ORIENTACIO – 22/11/2015

ORGANITZADORS:
BADALONA ORIENTACIO (BO)
CENTRE EXCURSIONISTA DE BEGUES (CEB)

“Abans de començar la Crònica de la jornada, volem agraïr especialment des del Centre Excursionista de Begues la implicació, la proactivitat i la professionalitat des del primer minut de l’Annabel Valledor i el Tommi Tölkko, sense els quals aquest projecte mai hauria estat possible materialitzar. Sense deixar de banda a tot el seu equip del Club Badalona Orientació, que va ser excepcional de principi a fi”

El passat diumenge 22 de novembre de 2015 va tenir lloc la 1ª Edició de la Cursa Popular d’Orientació celebrada al municipi de Begues.
La Organització de la prova va anar a càrrec del Club Badalona Orientació i del Centre Excursionista de Begues, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Begues i en concret de la regidoria d’esports que ens va poder facilitar molts dels mitjans logístics i tècnics necessaris per poder-se celebrar. Desprès de gairebé una hora i mitja de muntatge de les carpes, taules, corrent elèctric, divers equipament informàtic per enregistrar les dades de pas dels corredors, avituallament, centre de competició, etc. comencen a arribar els primers participants. Avui s’ha aixecat un vent de nord que ens ha rebut amb una sensació tèrmica molt i molt baixa. Estem a 5ºC! Ja ha arribat el fret al poble!

Són les 8:30 hores i comença a haver-hi ambient.

DSC_1732 (Copiar)

 

Tenim constància que s’han apuntat unes 150 persones a travès de la plataforma on-line que el Club Badalona Orientació ha creat al seu blog. I sabem que encara n’hi haurà més que ho faran el mateix dia. Imatge 1. Moment d’arribada dels primers participants per registrar-se.
A les 10 hores la recepció s’omple de gom a gom i les inscripcions van funcionant bé. Hi han hagut alguns problemes tècnics amb les impresores però es solventen sense causar incidències envers als participants.
Poc a poc els participants van sortint cap al centre de competició situat a Can Rigol, a on es distribuiran en funció de la modalitat de prova que hagin escollit, agafaran el mapa corresponent a la seva categoria i aniran passant els seus dispositius electrònics als lectors que cronometraran els temps que fara cadascu.
S’han creat 4 categories:

 

C1: Nivell Expert llarg amb una distància de 5,8 km

C2: Nivell Expert mig amb una distància de 4,4 km

C3: Iniciació Adults amb una distància de 3,2 km

C4: Iniciació Infantil amb una distància de 1,8 km

 

Els més experts porten el seu lector i la seva brújula mentre que, per les persones que avui han vingut a fer una descoberta al mon de la orientació, se’ls facilita una tarjeta electrònica en règim de lloguer que en finalitzar hauran de tornar a la Organització.
Els voltants de Begues s’omplen de participants que van cercant fites per tot arreu. Sembla que s’estigui fent la batuda del senglar!! jejeHi ha moltes families i també experts en el tema. Tots barrejats per la muntanya però amb objectius diferents.

Aquesta és una de les coses que ens ha agradat de la 1ª Cursa Popular d’Orientació de Begues. Perfils de persones molt variats amb objectius diferents, han satisfet a tots la jornada.

Les categories C1 i C2 han posat a prova als participants amb unes fites molt amagades allunyades dels camins i els pous de glaç típics de la zona, mentre que a
les categories C3 i C4 les fites es troben en llocs no tant amagats.
Imatge d’un dels mapes que s’han fet servir per orientar als participants.A les 14 hores aproximadament es dona per finalitzada la prova i a les 14:30 hores
comença l’entrega de premis.
Des d’aquí fem una menció especial als nostres amics i veïns de Begues, “BEGUES BEER TOWN” que van obsequiar als guanyadors amb ampolles de cervesa artesana DOLINA “made in Begues”. Gràcies companys!!
Fent “selfie” amb els nostres patrocinadors.

L’entrega de premis va anar així:

CATEGORIA C1:

 • 1er classificat: BIEL RAFOLS, amb un temps de 43min 02s
 • 2on classificat: EDUARD VIZCAYA amb un temps de 48min 35s
 • 3er classificat: EDUARD GARCIA amb un temps de 48min 45s

Entrega de premis als guanyadors de la categoria C1. Fa entrega del premi, el regidor d’esports del municipi de Begues, Jordi Montaña.

CATEGORIA C2:

 • 1er classificat: JORDI IZQUIERDO, amb un temps de 42min03s
 • 2on classificat: XAVIER COLOM, amb un temps de 47min23s
 • 3er classificat: DAVID TEIXIDÓ, amb un temps de 50min23s

 

 

Fig.7. Entrega de premis als guanyadors de la categoria C2. Fa entrega del premi, el regidor d’esports del municipi de Begues, Jordi Montaña.
CATEGORIA C3:

 • 1er classificat: LAURA SARAROLS, amb un temps de 35min41s
 • 2on classificat: RICARD AGUILERA, amb un temps de 35min50s
 • 3er classificat: MAURICIO SALAZAR, amb un temps de 37min02s

Entrega de premis als guanyadors de la categoria C3. Fa entrega del premi, el regidor d’esports del municipi de Begues, Jordi Montaña.

 

CATEGORIA C4:

 • 1er classificat: BRENDA TEIXIDO SARAROLS,amb un temps de 17min44s
 • 2on classificat: ADRIAN SALAZAR, amb un temps de 27min45s
 • 3er classificat: SANDRA VALENZUELA, amb un temps de 31min21s

Fig.9. Entrega de premis als guanyadors de la categoria C3. Fa entrega del premi, el regidor d’esports del municipi de Begues, Jordi Montaña.
I per acabar l’acte d’entrega de premis, amb motiu de la desgraciada explosió de gas que va sacsejar tot el poble el passat mes de juliol, l’Associació de Propietaris de Begues, juntament amb el Club Badalona Orientació i el Centre Excursionista de Begues, es va procedir a oferir d’una manera simbòlica la donació d’un xec a
l’associació de víctimes de l’explosió la quantitat de 140 €.
Sabem que es molt poca cosa, però tot suma. Ànims a tots i totes els veins i veïnes afectades!Fig. 10. Moment a on es fa l’acte simbòlic de donació en forma de xec a l’associació de víctimes de l’explosió del mes de juliol. En l’acte, d’esquerra a dreta, representant del club Badalona Orientació, Regidoria d’esports de  l’ajuntament de Begues, Associació de Propietaris Forestals i Agrícoles de Begues i representant del Centre Excursionista de Begues.
AGRAÏMENTS ESPECIALS:
MEMBRES CLUB BADALONA ORIENTACIO
REGIDORIA D’ESPORTS – AJUNTAMENT DE BEGUES
BRIGADA MUNICIPAL
ALEIX I ZEQUI
BEGUES BEER TOWN
ASSOCIACIO DE PROPIETARIS FORESTALS I AGRICOLES
MEMBRES CENTRE EXCURSIONISTA DE BEGUES
I ESPECIALMENT A TOTS ELS QUE HEU GAUDIT DE LA CURSA.
US HI ESPEREM L’ANY QUE VÉ!!

About the author

Centre Excursionista de Begues

Centre Excursionista de Begues

Leave a Comment